Ideális környezet

2012. szeptemberi indulásunk óta lassan felcseperedtünk, korábbi szeretett épületünket kinőttük. Elhatároztuk, új helyre költözünk. Óbudai iskolaként kizárólag a harmadik kerületben gondolkodtunk, itt keresgéltünk és bizony nem volt könnyű dolgunk. Végül egy napon rátaláltunk egy kedves, szépreményű, ám szomorkás, magára hagyott egykori iskolaépületre. Mikor megpillantottuk, azonnal tudtuk, itt lesz a mi új helyünk. Megszerettük és megfogadtuk, az egyik legszebb iskola lesz belőle szeptemberre. A mi szép, új MOA iskolánk!

Mindnyájan nagy munkába kezdtünk és szeptember elsején Óbuda egyik legszebb pontján, Rómaifürdő és Csillaghegy határában kezdtük el a tanévet.

Iskolánk teljes felújításon esett át, ami magában foglalja a teljes fűtés, vízcsőhálózat és világítás rendszer korszerűsítését, belső burkolatok teljes körű cseréjét, homlokzati szigetelést és festést. A gyermekek biztonságáért külső kamerarendszert és kártyás beléptető rendszert alakítottunk ki.

Az épületünkben felmenő rendszerben 16, jelenleg 13 teljesen felújított tanterem, fejlesztőszoba, teljes értékű, öltözőkkel és zuhanyzókkal ellátott 200 négyzetméteres tornaterem, világos, pihenésre, olvasásra, közösségi programjaink megszervezésére kiválóan alkalmas klubszoba, tágas étterem, fiú- és leánymosdók és illemhelyek kerültek kialakításra.

A hagyományos oktatási eszközökön túl, tanulói számítógépek, interaktív tábla segíti a tanulás-tanítás folyamatát. Az épület teljes területén vezeték nélküli internet elérés biztosított.

Intézmény választáskor szülői részről egyik kiemelt szempontként jelenik meg, hogy a családon belüli értékrend és elvárások kapjanak helyet a leendő intézményben, legyen lehetőség a szoros család és iskola közötti kapcsolattartásra, lehetőség szerint illeszkedni tudjon az iskolai nevelés a családon belüli nevelésbe és viszont. Intézményünk egyik fontos törekvése a szülő – iskola kapcsolat szorosra fűzése. Célunk, hogy napi szinten kapcsolatban legyünk gyermekeink családjával. Ez minden gyermeknek jó, különösen abban az esetben, ha az iskola és otthon átmenetet napról napra segíthetjük azzal, hogy szüleiktől tudjuk, mi történt velük előző nap otthon, vagy akár ismerjük, hogy indult a reggeljük.

A MOA Suli legfontosabb partnere a szülő, akivel együttműködve az iskola kiszámítható, biztonságot és családias légkört biztosító hellyé válik az ide járó gyermekek számára.

Iskolánkba járó gyermekek szülei lényegesnek tartják, hogy élvezzen prioritást a gyermek személyisége és képességeinek figyelembevétele, kapjanak elegendő, vagy annál is több figyelmet, az iskolai légkör legyen gyermekközpontú, nyugodt, barátságos.

Az intézmény által működtetett minőségbiztosítási rendszer részeként végzett szülői elégedettség mérés eredménye: A MOA Magán Általános Iskola egy gyermekközpontú, demokratikus, humánus intézmény, amire nagyon büszkék vagyunk.