Nyári táborok 2021

MOA – Nyári táborok 2021.

 

Június 14. – Június 18.

 

Felügyelet (Hajni néni és Attila bácsi)

 

Június 21. – Június 25. – Zene & Informatika tábor (Hajni néni, Timi néni, T.Gábor bácsi és M.Gábor bácsi)

 

Kedves gyerekek! Szeretettel várunk titeket táborunkba, melyet a zene és az informatika köré építünk. Ezek mellett több alkalommal is elkalandozunk a Római-partra, ahol lehetőségetek lesz egy kis fagyizásra. A napot két blokkra osztjuk fel. Délelőtt informatikai feladatokkal, oktatóprogramokkal, robotikával és udvari vetélkedőkkel várunk benneteket. Ebéd után hangszeres játékokra és udvari szabadidős tevékenységre kerül sor.

 

Június 28. – Július 2. – Sport tábor (Hajni néni, M.Gábor bácsi és T.Gábor bácsi)

 

Kedves gyerekek! Szeretettel várunk titeket sporttáborunkba, melyben a nap folyamán a különböző sporttevékenységeken lesz a hangsúly. Az érdeklődők a mozgás örömének hódolhatnak, miközben elsajátíthatják a sportágak technikai és taktikai alapjait. Délelőtt sportfoglalkozásokkal fejlesztjük a gyerekeket (Labdajátékok, fogójátékok, sor-és váltóversenyek, kondicionáló feladatok, koordinációs képesség fejlesztése). Ebéd után informatikai fejlesztő foglalkozásokra és udvari szabadfoglalkozásokra kerül sor. Ezek mellett lesz lehetőség kisétálni a Római-partra, ahol egy közös fagyizás mellett tölthetünk el egy kellemes délutánt.

 

Július 5. – Július 9. – Dráma tábor (alsósoknak) (Annamari néni és Rita néni); Kéktúra tábor (negyedik évfolyamtól) (Timi néni és Tibi bácsi)

 

Dráma tábor

„Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő” – írta a világ egyik legnagyobb színműírója. És hogy ez mennyire így van, azt magad is megtapasztalhatod, ha velünk tartasz.

Ha szeretsz játszani, új világokat álmodni, rajzolni, írni-olvasni, netán szerepelni, sok szeretettel várunk a dráma táborba. Az öt nap alatt létrehozzuk a saját előadásunkat, melynek minden elemét mi magunk valósítjuk meg. Ha van kedved sokat játszani úgy, hogy közben a figyelmed, a kommunikációd és a mozgásod is fejlődik, és megtudni, mi az az improvizáció, köztünk a helyed!

 

Kéktúra tábor egy kicsit másképp

Készítsétek a túrabakancsokat és a hálózsákokat kedves 4-8.osztályos diákok! Ebbe a táborba kizárólag a nagyokat várjuk egy igazi ittalvós kalandra.

5 nap a Budai-hegyekben és 4 éjszaka “sátrazás” a MOA aulában. Tábortűz, szalonnasütés, éjszakai Nerf csata a tornateremben a fiúknak, relax szoba zenével a lányoknak. Esti séta a Duna-partján, JustDance, aula mozi és popcorn, fejlámpás számháború… Ez a tábor minimum 10 fő jelentkező esetén kerül megrendezésre. Várunk benneteket egy felejthetetlen nyári bulira!

 

Július 12. – július 16. – Fotós tábor (Dávid bácsi, Attila bácsi, Robi bácsi és Tibi bácsi)

 

Táborunk egy hete alatt bevezetjük az érdeklődőket a fotózás izgalmakkal teli, különleges világába, emellett pedig a képszerkesztés alapjait is elsajátítjuk. Kipróbáljuk magunkat a fényképezés különböző területein, többek között készítünk portrékat, csendéleteket, tájképeket, lencsevégre kapjuk a mozgást, fókuszba helyezzük a színeket, a formákat, és még sok egyéb látványos dolgot. Ehhez alkalmanként kirándulásra indulunk az iskola környékén. Az elkészített alkotásokat képszerkesztő programok használatával csiszoljuk tökéletesre.

A részvétel feltétele digitális fényképezőgép, vagy jó minőségű kamerával rendelkező mobiltelefon.

 

Július 19. – Július 23. – Agymenők Budapesten (kirándulós) (Gabi néni, Dávid bácsi és Attila bácsi)

 

Táborunkba szeretettel várjuk mindazokat a kalandvágyó gyerekeket, akik nem ijednek meg a kihívásoktól, és a jókedv, szórakozás mellett fontos számukra, hogy elméjüket is pallérozzák. Ezen a héten összekapcsoljuk a természet szeretetét a tanulással: különféle kirándulásokra indulunk, amelyek során nemcsak a minket körülvevő csodákra koncentrálunk, hanem izgalmas logikai feladványokkal bővítjük tudásunkat.

 

Július 26.- Július 30. és Augusztus 2.- Augusztus 6. – Iskolaelőkészítő tábor (Orsi néni, Liza néni, Ilus néni és Viktor bácsi)

 

Kedves leendő MOÁs elsősök!

Legyen örömteli az iskolakezdés, legyél Te ősszel a legbátrabb, legügyesebb kisiskolás!

Hogy jobban figyelj és láss, pontosabban hallj és észlelj, könnyebben érts és emlékezz, gyorsabban dönts és gondolkozz, ügyesebben mozogj, és bízz önmagadban!

Ebben a két hétben megismerkedhetsz az iskolai szabályokkal, a környező világgal, színekkel-formákkal, sok-sok mesével, énekkel. Közben vágunk, ragasztunk, rajzolunk és alkotunk, na meg persze sokat játszunk.

Várunk Téged is!

 

Augusztus 9. – Augusztus 13. – Művészeti tábor (Timi néni, Berni néni, Rita néni és Robi bácsi)

 

A tábor hetében ismert, klasszikus műalkotásokat dolgozunk fel hagyományos és rendhagyó képzőművészeti technikákkal: rajz technikák, festészet, egyszerű sokszorosító grafikai eljárások, montázs, kollázs, installáció.

Az ismert alkotások kiindulópontként szolgálnak művészi átírásokhoz, egyéni, szubjektív hangvételű műalkotások készítéséhez. A tábor célja, hogy megtanítsa a gyerekeket kreatív módon viszonyulni akár többszáz éves műtárgyakhoz is, megismerjék azok keletkezési körülményeit, hangulatát, mondanivalóját, majd ezeket a tapasztalatokat formálják át saját mondanivalóvá változatos eszközökkel. A technikai sokféleség biztosítja, hogy ki-ki megtalálja a személyiségéhez legközelebb álló kifejezési eszközt, eszközöket.

 

Augusztus 16. – Augusztus 19. – Kézműves & Mese tábor (Gabi néni, Rita néni, Annamari néni, Berni néni)

 

Kedves Gyerekek! Felkészültetek egy mesés kalandra? Szeretettel vár benneteket a MOA suli nyári mesetábora! Közösen elutazunk Meseországba, ahol minden nap más-más mesével fogunk megismerkedni. A hét folyamán kipróbálhatjátok magatokat a 7 próbán, vitéz lovagként harcolhattok, vagy akár királykisasszonyként táncot tanulhattok. A mesékhez mindennap kreatív feladatok is társulnak, ezért szükség lesz az ügyes kezekre is. Szeretettel várunk Benneteket az Óperenciás-tengeren túl, ahol rengeteg móka és varázslatos dolog vár majd rátok!