Hollywoodi sztárok nyomában

Média szakkörös csoportunkkal fővárosi kirándulásra indultunk, amely során több olyan helyszínt kerestünk fel, ahol hollywoodi szuperprodukciókat, vagy világsztárok videoklipjeit forgatták.

Utunkat a Szent Gellért téren kezdtük, ahol az Oscar-jelölt Eddie Murphy és Owen Wilson került kalamajkába az Én, a kém című filmben. A többi helyszínünktől eltérően ebben a filmben a Gellért Szálló valóban „önmagát játszotta”, vagyis a szereplők ténylegesen Budapesten kalandoztak.

Ezután a Szabadság hídon átsétálva meg is érkeztünk a Bálnához. A 2013-ban elkészült, futurisztikus hatású építmény megragadta a Gladiátor rendezőjének, Ridley Scottnak a fantáziáját, amikor az Oscar-díjas Matt Damonnal készülő filmjéhez, a Mentőexpedícióhoz keresett helyszíneket. Az épület végül a NASA főhadiszállásaként jelenik meg többször is a filmben.

Utunk a Ferenciek terére vezetett, ahol a nagysikerű horror-sorozat, az Underworld első részének nyitójelenetét vették fel. A tér csúcsos épületei, díszes templomai tökéletes háttérül szolgáltak a gótikus rémtörténet megalapozásához.

Rövid sétával el is jutottunk az Astoriára, ahol KatyPerry forgatta 2010-ben a Firework című, világszerte slágerlisták élére kerülő dalának egyes jeleneteit.

Utolsó állomásunk az Operához vezetett, amely több nagysikerű filmben is megjelent. Woody Allen szerint, aki a Szerelem és halál című alkotását forgatta itt, egész Európa legszebb Operaháza a miénk. Egy 2015-ös szuperprodukció, a Melissa McCarthy és JasonStatham nevével fémjelzett akcióvígjáték, a Kém étteremjelenetét az épülettel szomszédos Callas kávéházban vették fel.

Fényképeinken összevágva láthatjátok az eredeti és a filmbeli helyszíneket 🙂