MOA szakkörök

2017/2018

 

Tűzzománc szakkör
Kiknek ajánljuk: 7-12 éves korosztály
Csoportlétszám: 8-10 fő

Szakkörünkön a zománcozásnak sok évszázados technikáját ismerheted meg a gyakorlatban. Készítünk majd képet vaslemezre, zománcozott rézlemezből ékszert csinálunk, valamint belekóstolunk az üvegkészítés titkaiba is. Ha szereted a színeket, szeretsz rajzolni, akkor várlak hétfőn délutánonként a Moa Iskola Tűzzománc tanfolyamán.
Sára (Bukta Lili anyukája)

Angol szakkör
Kiknek ajánljuk: alsó tagozat
Csoportlétszám: 10-12 fő

Az év során olyan témákkal foglalkozunk majd a gyerekekkel, amikkel órai keretek között még nem vagy ritkán találkozhattak. Célunk, hogy minél több olyan kifejezést sajátítsanak el, ami által bátran és magabiztosan használják majd a nyelvet a hétköznapokban is.
Kiemelt szerepe lesz a drámajátékoknak, mely remélhetőleg mindenkinek sikerélményt nyújt a közös kalandok során. Emellett rengeteg éneklésben, mozgásban lesz része azoknak, akik velem tartanak.
Judit néni

Logika szakkör
Kiknek ajánljuk: Kicsiknek és nagyoknak

Keddenként 15.30 órától várlak egy kihívásra, fejtörőre. A logika szakkörön társasjátékot készítünk, bajnokságokat rendezünk, elmélyülünk a kártyák világában. Megismerkedhetsz labirintussal, sudoku-val, kockajátékokkal. Mottónk: A megoldáshoz több út vezet…
Amire szükség lesz: jókedv, mosoly, nevetés.
Krisztina néni

Szivacskézilabda
Kiknek ajánljuk: Minden korosztály számára

A sportszakkör keretein belül egy manapság egyre népszerűbb sportággal ismerkedhettek meg, a szivacskézilabdával! Játékos feladatok segítségével sajátítjuk el az alapoktól kezdve egészen a bonyolult taktikai elemekig a kézilabda rejtelmeit, mini játékok segítségével pedig megtanuljuk a helyes taktikai döntések miértjeit! Az alsós korosztálynál játékos feladatok, a felső tagozatnál pedig az egymás elleni fair-play játék fogja kitölteni a szakkör idejét! Ha szeretnél egy mozgalmas és élményekben gazdag foglalkozáson részt venni, akkor ne habozz, és jelentkezz minél hamarabb! Motiváljon a játékosság, móka és kacagás, illetve a sport iránti lelkesedés! 😉 Tamara néni

Táncszakkör
Kiknek ajánljuk: Elsősorban alsós gyermekeknek, de nagyobbak is kipróbálhatják
Csoportlétszám: 20 fő

Ünnepeljünk tánccal!
Iskolai rendezvényekre táncelőadásokkal készülünk. Lesz itt minden, rocky, jazz balett, szamba, keringő, hipp-hopp…
A műsor adott, nekünk csak szórakoztatni kell!
Dóri néni

Felsős média szakkör
Kiknek ajánljuk: Felsős gyermekek

Mindenki álmodott már róla, hogy egyszer filmsztár lesz. Ha csatlakozol a média szakkör csapatához, te is belekóstolhatsz a filmkészítés világába. A szakkör célkitűzése, hogy év végére az alapoktól kezdve készítsünk el egy rövidfilmet, amelynek megalkotása során a résztvevő diákok a lehető legnagyobb mértékben használják kreativitásukat. Az alapötlet kitalálásától indulva a szereposztáson, a forgatókönyvíráson át a forgatásig közösen alkotjuk meg álmaink moziját. Felvétel indul! Dávid bácsi

Alsós média szakkör
Kiknek ajánljuk: alsós gyermekek

Idei projektünk célja, hogy megújult iskolánk eseményeit színes, kreatív, izgalmas formában dokumentáljuk és mutassuk be. Az éppen aktuális programokkal, eseményekkel kapcsolatban riportokat, interjúkat készítünk. Ezeket a fotókkal ellátott beszámolókat az iskola faliújságján tesszük közkinccsé, amelynek megalkotása szintén feladatunk része lesz. Ha szeretnél tagja lenni annak a csapatnak, amely az új MOA suli történelmi, első tanévét megörökíti az utókornak, jelentkezz bátran!
Klaudia néni és Dávid bácsi

Természetismeret szakkör
Fedezd fel a környezeted! Egy csodás birodalom nyitja meg kapuit!
Csoportlétszám: 15 fő

Idén a természetismereti szakkörünket új környezetünk megismerésére fordítjuk. Hatalmas sétákat teszünk a környéken, kagylókat, kavicsokat, terméseket gyűjtünk. Megismerjük a környező fák nevét, tulajdonságait. Új ismereteink felhasználásával plakátokat készítünk az iskola folyosóira. Sokat fényképezünk a Duna parton. Feltérképezzük a part menti madarak szokásait, életét. Vízmintákat gyűjtünk évszakonként és megvizsgáljuk a víz minőségét különféle szempontok alapján. A gyűjtött kincseinket felhasználjuk apró emléktárgyak készítésére, fényképeinkből pedig a tanév végére albumot varázsolunk. Várlak Benneteket sok szeretettel!
Bea néni

Külső szervezésű szakkörök:
Karate Aquincum Sportegyesület – az iskola tornatermében
Elérhetőségek: Zsigmond Mária +36/702063300 és +36/308807023
aquncumse@gmail.com
Aerobic – Pandia Szabadidő és Sportegyesület
Elérhetőségek: Olaj Viktória +36/205696455
olajviki@gmail.com