Nyelvoktatás

Angol nyelv:

Iskolánk elsődleges idegen nyelve az angol, melyet már első osztályban heti 4 órában sajátítanak el. Felső tagozaton heti 5 órában csoportbontásban, szint szerint dolgoznak tovább velük a nyelvtanárok. Célunk minden tanulónknak nyelvvizsgát adni a kezébe a 8. évfolyam elvégzésekor.
Vannak olyan gyermekeink akiknek ez már sokkal előbb sikerül :)
A 2020/2021-es tanévben 4. osztályos tanulóink tettek sikeres gyermek nyelvvizsgát, felső tagozaton B1, B2, és C1-es nyelvvizsga eredmények is születtek.

Német nyelv

Második idegen nyelvként immár második éve választható a német nyelv. Heti két órában, öt csoportban folyik a nyelvoktatás, korosztály és nyelvi szint szerinti bontásban: van 3. és 5. osztályos csoport, továbbá a felső tagozaton egy gyengébb és egy erősebb kezdő, valamint egy haladó csoport. A csoportok létszáma 4-8 fő között van. Elsődleges célok: a német nyelv játékos megszerettetése, a kommunikatív (írott és szóbeli) nyelvhasználat egyre nagyobb mértékű elsajátítása, a nyelvtanulási stratégiák fejlesztése, valamint a német nyelvű országok megismerése és a német nyelvű digitális tartalmakban való jártasság. Ezekhez jól illő tankönyvek segítségével tanulnak a csoportok: Deutsch für Dich 2. (3. oszt.); Wir 1 (5. oszt.); valamint Beste Freunde 1. ill. 2. (felső tagozatos kezdő csoportok ill. haladó csoport).

Személyközpontú, differenciált oktatás, kis létszámú osztályok, inspiráció, kreatív gondolkodás.

Kapcsolat

MOA Magán Általános Iskola
1031 Budapest, Kalászi utca 5-7.
+36 70 636 7676
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram