MOA szakkörök

2022/2023

Robotika szakkör – T. Gábor bácsi

Hétfő: 14:45-15:20 (1. csoport)

Hétfő: 15:20-15:55 (2. csoport)

Sikerorientált élmény alapú legórobot programozás, mely olvasási készséget illetve informatikai előképzettséget NEM igényel. A robotika mint a 21. század egyik vezető tudománya szinte mindenütt jelen van a hétköznapjainkban. Már nem sci-fi kategória az olyan autó, amelyik sofőr nélkül képes leparkolni, vagy a vezető nélküli metrószerelvény. Ezek mögött ott van az emberi intelligencia mérnöki kreativitása. Hogy mindez ne tűnjön holmi varázslatnak, a diákoknak is érdemes tudni az eszközök működése mögött meghúzódó algoritmusokról, érzékelőkről, elektronikus kommunikációs technológiáról. Nem kell, hogy mérnökök legyenek, de fontos, hogy lássák ezekben a mérnöki teljesítményt. Ebben segít a robotika, amely alkalmas az algoritmikus gondolkodás fejlesztésére, a műszaki szemlélet kialakítására. Számos pozitív készséget fejleszt, pl a kreatív probléma megoldást.

ICDL tanfolyam – T. Gábor bácsi

Kedd: 14:45-15:20

Ezt a szakkört azok számára hoztuk létre, akik szeretnének ICDL vizsgát tenni. Ezt a bizonyítványt Európa-szerte minden iskola és munkáltató ismeri, mert egységesített követelményrendszer alapján hozták létre, amit könnyen mérhetővé tettek. Ezen a szakkörön azokat a képességeket sajátíthatod el, melyek a számítógép-kezelés magabiztos kezeléséhez szükségesek az alapoktól kezdve.

Floorball – M. Gábor bácsi

Kedd: 14:45-15:20

Ezt a szakkört azok számára hoztuk létre, akik szeretnének ICDL vizsgát tenni. Ezt a bizonyítványt Európa-szerte minden iskola és munkáltató ismeri, mert egységesített követelményrendszer alapján hozták létre, amit könnyen mérhetővé tettek. Ezen a szakkörön azokat a képességeket sajátíthatod el, melyek a számítógép-kezelés magabiztos kezeléséhez szükségesek az alapoktól kezdve.

Képzőművészeti szakkör – Robi bácsi

Hétfő: 14:50-15:50

A képzőművészeti szakkör célja, tematikája teret ad tanórán kívüli keretek között a kreatív képalkotásra, új technikák kipróbálására, saját ötletek/projektek megvalósítására. Másrészt, azon tanulók számára, akik esetleg művészeti területen képzelik el a középiskolai tanulmányaikat, lehetőséget ad a lehetséges felvételi feladatok gyakorlására, portfólió fejlesztésre

  • Meseillusztráció – grafikus megoldások, ceruza, toll
  • Meseillusztráció – színes rajzok, festés
  • Kollázs, montázs technikák
  • Csendéletek hétköznapi tárgyakból – kreatív képalkotás. túlzás, egyszerűsítés
  • Tanulmányrajzok természeti formákról (növények, állatok)
  • A természeti formák vizuális tovább gondolása, illusztrációs munkák – mintatervezés
  • Térkonstrukciók – plasztikai feladatok

Szükséges eszközök:
2B-4B-s ceruzák, filctollak, színesceruzák
A/3-as és A/4-es rajzlapok
Vízfesték, ecsetek, egyéb festő eszközök

Mert olvasni menő! – MOA Könyvklub felsősöknek – Bea néni és Dávid bácsi

Időpont: gyerekekkel egyeztetve

Bár sokan úgy tartják, hogy az olvasás egyre kevésbé népszerű a fiatalok körében, nálunk szerencsére többen hódolnak ennek a nagyszerű időtöltésnek. Szünetekben gyakran látni diákjainkat a termekben, folyosókon, udvaron regények társaságában. Ezen felbuzdulva a tavalyi évhez hasonlóan havi egy alkalommal könyvklubot szervezünk, ahol megosztjuk olvasmányélményeinket, elkalandozunk a történetek varázslatos világában, ajánlókat hozunk. Ha te is úgy gondolod, hogy az olvasás menő, és tapasztalataidat szívesen megosztanád másokkal is, csatlakozz a MOA Könyvklubhoz!

Külsős szakkörök

Zongora

Jelenlegi zongora oktatónk a tavalyi tanítványaival tud a továbbiakban foglalkozni, felveszi velük a kapcsolatot. Amennyiben van még igény zongoraórákra a jelentkezéseket az címre várjuk, megfelelő számú jelentkezés esetén keresünk még egy oktatót.

Jóga

Hajba Vera: +36/70/3894787; email:

Iskolai fociszakkör

Gyöngyösi Attila: +36/70/7798678

Zenélde

A Zenélde egy komplex zenei foglalkozás, ahol a 6-8 éves gyermekek alapvető zenei képességei kibontakozhatnak, és így képessé válnak egy gyermekzenekar megalkotására.

A foglalkozáson helyet kap az éneklés, mozgás is, de a főszerepet a metalofon és a ritmushangszerek játsszák. A repertoár a gyermekdalokból kiindulva halad az összetettebb zenedarabok felé, a gyerekek fejlődési ütemének megfelelően. A cél, hogy a kis zenekar eljusson ismertebb komolyzenei darabok, rajzfilmzenék feldolgozásainak megszólaltatásáig.

A Zenélde megálmodója és vezetője Berényi Lolita, aki a Zeneakadémián szerezte meg zenetanári diplomáját, és három éve dolgozik gyermekekkel.

A foglalkozások időtartama 45 perc, heti 2 alkalom, a délutáni idősávban, a közismereti órákat követően, 10-12 fős csoportlétszámmal. Ár: 4500 Ft/gyermek/alkalom, amely tartalmazza a hangszerek használatát, és a felmerülő kottaanyag és fénymásolási költségeket. Testvérek jelentkezése esetén 500 Ft kedvezmény gyermekenként. A foglalkozások várhatóan szeptember közepén indulnak.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges:

Berényi Lolita telefonos elérhetősége: +3630/140 0042

Gitár szakkör

A 2023-2024-es évben ismét elindítom a gitár szakkört.
Tavaly több gyerek is megkeresett azzal, hogy szeretné megtanulni azt, hogy miként kell játszani a gitáron. Ennek elengedhetetlen követelménye, hogy tanuljuk meg, mit kell tenni ahhoz, hogy a gitár azt „játssza”, amit mi akarunk.

Aki szeretné, annak megtanítom:
az alapvető zenei alapismereteket,
az alapvető gitárismereteket,
fogásokat, pengetéseket, ritmusokat.

A szakkör minden esetben 30 perc egyéni foglalkozást jelent, tehát egy délutáni alkalommal 4 gyerek tud tanulni.
14.50 – 15.20,
15.25 – 15.55,
16.00 – 16.30, 
16.35 – 17.05
A gitárszakkör délután egy héten egy alkalommal kerül megtartásra.
Esetleg lehetőség van még arra, hogy reggeli foglalkozást tartsak. Ez a foglalkozás 7.45 – 8.15-ig tart.

Heti egy alkalom: 30 perc

A szakkör önköltséges: fél óra díja 5000.- (Egy hónap 4 alkalom 20.000 forint.) A tanuláshoz, a szakkörön hangszert biztosítok.

Jelentkezni lehet: Orbán Sándor (2.a tanterem)

Taekwondo

Tittmann Tamás: +36/70/3978775

Ritmikus Gimnasztika

+36/20/9134612; +36/30/9667346

Személyközpontú, differenciált oktatás, kis létszámú osztályok, inspiráció, kreatív gondolkodás.

Kapcsolat

MOA Magán Általános Iskola
1031 Budapest, Kalászi utca 5-7.
+36 70 636 7676
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram