2019.05.14.

Történelem órák MOA módra

Tavasszal is sikerült kissé változatosabbá tenni a történelemórákat. Sokat beszélünk a gyerekekkel arról, hogy a történelem nem egy holt tantárgy, annak ők is részesei, alakítói. És azt, hogy ez mennyire így van, mi sem bizonyít jobban, mint ha leülünk és szánunk egy kis időt a nagyszüleink meghallgatására. Így tett Boldizsár, aki riportfilmet készített a nagymamájával. E dokumentumfilm segítségével hozzánk is közelebb került a múlt, ez esetben, hogy milyen volt az élet a II. világháború alatt és után Magyarországon. 
A II. világháborút követő korszak esetében sajnos nem kerülhető el a kényszermunka fogalma. Mivel ezen a téren meglehetősen hiányosak a tankönyvek, felkerestük a téma kutatóját, aki végigvezetett minket a Nemzeti Múzeum tárlatán. Makra Mónika hihetetlen lendülettel és lelkesedéssel jelenítette meg előttünk a GUPVI-ba deportált magyarok életét, a gyerekek pedig fantasztikus érzékenységgel kezelték a témát, és még a következő történelemórán is tudtam építeni a tudásukra. Mindenkinek ajánlom figyelmébe a Málenkij robot Emlékhelyet: https://malenkij.hu/ , Mónikának pedig köszönjük, hogy ilyen szívvel-lélekkel végzi a munkáját!

Kattints ide!


Személyközpontú, differenciált oktatás, kis létszámú osztályok, inspiráció, kreatív gondolkodás.

Kapcsolat

MOA Magán Általános Iskola
1031 Budapest, Kalászi utca 5-7.
+36 70 636 7676
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram